Henna

HENNA

Itt olyan szuper termékeket fogsz találni, amikkel a henna festést otthon is könnyedén megcsinálhatod. 

Akár te magadnak szeretnéd felvinni a mintákat, akár a barátnőiddel közösen alkotnátok, nálunk minden megvan hozzá! Sőt, akkor sem kell aggódnod, ha nem vagy a világ legügyesebb rajz művésze. Erre is tudunk megoldást!

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Mi az a henna?

A henna egy növényi eredetű festék, amelyet hagyományosan Indiában és más ázsiai országokban használnak testművészetekre és hajfestésre. A henna por formában kerül értékesítésre, amelyet vízzel vagy más folyadékkal összekeverve pasztát készítenek belőle.

A henna használata évezredes múltra tekint vissza, és szerte a világon elterjedt. A henna pasztát általában vékony vonalakat, mintákat vagy díszítéseket visznek fel a bőrre, főként a kézfejre és a lábfejre. Ezeket a mintákat hennafestésnek vagy mehendi-nek nevezik.

A henna színe természetes és ideiglenes. 

Amikor a paszta megszárad és lehántolják a bőrről, a festett részek sötét narancssárga vagy vörösesbarna színt kapnak, ami néhány napig, akár egy-két hétig is megmaradhat a bőrön. A hennafestés népszerű esküvőkön, ünnepeken és más ünnepi alkalmakkor, de sokan díszítésre vagy csak személyes kreatív kifejezésre használják.

Biztonságos a henna?

Igen, a hennafestés biztonságos. A hennapor természetes alapanyagú, nagyon ritkán okoz allergiás reakciót.

A köztudatban elterjedt a “fekete henna” fogalma. Az ilyen festések fekete színűek, de ezek NEM HENNAPORBÓL KÉSZÜLNEK! Az úgynevezett “fekete henna” valójában mesterséges alapanyagból készül és viszonylag gyakran okoz allergiás reakciót.

Ennek a festéknek a használatát senkinek sem javasoljuk. Fontos megemlíteni, hogy mindig megbízható forrásból vásárolj hennaport!

Henna tetoválás szettek

A TyToo webáruházban többféle henna szettet is megvásárolhatsz. Ezekben a szettekben mindent megtalálsz ahhoz, hogy henna pasztát tudj keverni. Találsz olyan készleteket is a kínálatunkban, amelyekben henna albumot találsz. Ezek segítségével nagyon egyszerűen tudsz gyönyörű mintákat festeni különösebb kézügyesség nélkül is.

Hogyan készül a hennapaszta?

A hennapaszta készítése történhet hagyományos módon lassabban, vagy a TyToo Instant Henna módszert követve, nagyon gyorsan is.

Az Instant Hennapaszta elkészítéséhez két hozzávalóra van szükséged. Hennaporra és a TyToo Henna Essence folyadékra. Keverd őket össze, majd hagyd állni 6-12 órát, hogy minél sötétebb mintát tudj majd készíteni a hennapasztával. Figyelj arra, hogy ne érintkezzen fémmel a paszta, mert reakcióba lép vele és emiatt nem lesz szép sötét a mintád.